maanantai 25. toukokuuta 2009

7. KAAPPI

Kun kaikki varusteet on lopulta käyty läpi, jokainen alokas raahaa omansa sadeviitassaan tupaansa ja alkaa asetella tavaroita kaappiinsa. Kaapin ovessa on täyttöohje kertomassa, mitä kuuluu panna millekin hyllylle. Tavarat eivät tahdo mahtua kaappiin, kun niitä ei osaa vielä taitella täsmälleen hyllyn mittasuhteiden mukaan.

Kaappirivien edessä on myös hieman ahdasta. Joku on jopa erehdyksessä panemassa tavaroitaan sinun kaappiisi.

Läheskään kaikki tuvan miehet eivät tosin ole juuri tässä erässä kaappiaan täyttämässä, sillä muutama on tullut aikaisemmin päivällä ja käynyt varusteidensa hakemisen ja tarkastuksen läpi jossakin aikaisemmassa ryhmässä. Monet ovat myös saapuneet vasta myöhemmin, ja ovat ulkona tai varastolla hakemassa tavaroitaan. Tai kaikki eivät ole vielä ylittäneet Hevossalmen siltaakaan.

Jokainen kaappi jakautuu, paitsi ylä- ja alakaappiin, myös sivusuunnassa vasempaan ja oikeaa puoliskoon. Yläkaapin oikea puoli on yhtenäinen tila, jossa säilytetään ainakin huopaa, kypärää ja niiden takana telttapatjaa. Vasemman puolen ylähylly on siviilikassia varten, alahyllyllä on ainakin lumipuku.

Korkean alakaapin oikealla puolella on vaatetanko, jonka henkareihin ripustetaan päällysvaatteet, ja jonka pohjalle, lattialle, sijoitetaan pitkävartiset nahka- ja kumisaappaat. Vasemmalla puolella on neljä hyllyä ja kaksi laatikkoa, joiden alapuolella on lattialla riittävä korkeustila kengille.

Laatikoihin voi sijoittaa paperitavaroitaan, siellä on jo valmiiksi VARUSMIEHEN PERUSKOULUTUSKAUDEN TYÖKIRJA. Sen yläpuolisella hyllyllä on esillä saippua koteloineen, hammasharja ja hammasmuki, ja mukin sisällä muovisia kokardeja.

Kolmelle ylemmälle hyllylle sijoitetaan alhaalta lukien verryttelypuku, alusvaatteet ja päähineet. Kaapin oventangossa roikutetaan pyyheliinaa ja kaulaliinaa, ja sen alaosassa on lokero kenkäharjalle ja saapasrasvaputkilolle.

Tuvan esimies, alikersantti Kamppi, on auttanut erään kaapin järjestämisessä mallikaapiksi, johon voi tehdä vertailuja täyttäessään omaa kaappiaan. Elleivät noin 10 cm x 20 cm x 30 cm kooltaan olevat laatikot riittäisi omille tavaroille, niitä voisi kätkeä vaatteiden taakse, mutta vielä et osaa olla niin oma-aloitteinen, eikä ole tarvettakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti