maanantai 25. toukokuuta 2009

6. VARUSTARKASTUS

Yläkerrassa asetutaan käytävälle riveihin pitkin kumpaakin seinustaa, niin että jokaisella miehellä on vierellään säkkinsä. Säkeistä käsketään kaivamaan esiin ensimmäiseksi sadeviitta, jonka jokainen levittää lattialle eteensä.

Syntyy hieman tilanahtautta, jota varusmiesaliupseerit selvittelevät minkä voivat, ja siirrättävät miehiä tarpeen mukaan. Jokainen alokas kumoaa säkkinsä sadeviittansa viereen.

Keskellä käytävää seisoo nuori kantahenkilökuntaan kuuluva kersantti. Hän ottaa vuorotellen esiin mallikasasta yhden varusteen, näyttää sitä suurieleisesti kumpaankin suuntaan käytävää, ja lausuu kuuluvasti esineen nimen.

"TÄMÄN JÄLKEEN JOKAINEN TEISTÄ ETSII KYSEISEN VARUSTEEN JA NÄYTTÄÄ SITÄ KÄDESSÄÄN!

Tupien esimiehet partioivat kukin omaa käytävänpätkäänsä ja tarkastavat, että jokaisella miehistään on kädessään juuri oikea vaatekappale. He osoittavat kullekin (heilauttaen kättään merkiksi), milloin varusteen saa laskea alas sadeviitalle.

Kersantti lukee edelleen listastaan:

"SYYLINGIT. TÄLLAINEN ON SYYLINKI, HARMAA, VILLAINEN."

Silloin jokainen alokas etsii syylinkinsä vaatekasastaan. Monesti vaatekappaleita on vaikeata löytää, mutta alikersantit ja korpraalit auttavat paljon, sanomatta ääneen mitään, penkovat vain hiljaa avuksi. Ainoastaan toimitusta johtavan kersantin ääni kiirii käytävällä:

"LOMAKAULAHUIVI, PUNAINEN!"

Vastapäisellä seinustalla joku lihava alokas etsii juuri epätoivoisen kiihkeästi, naama ponnistuksista punehtuen, alushousujaan, parin korpraalinkin avulla. Sitten kalsarit löytyvät, ja ohjelmassa päästään eteenpäin.

Samassa huomaat, että sinä itse et löydä toista kinnastasi! Eikä sitä löydä nyt korpraalikaan. Puute täytyy vain painaa mieleen ja kirjoittaa jälkikäteen muistiin puuttuvaksi varusteeksi. Sitä ennen jatketaan seuraavien kamppeiden kanssa.

Kintaasi löytymättä jääminen on pysäyttänyt operaation hetkeksi kokonaan, vielä pahemmin kuin lihavan pojan alushousut, ja siten kiinnittänyt kantakersantin huomion juuri sinuun:

"TUOLTA MIEHELTÄ LYHENEE TUKKA TÄNÄ ILTANA. ALIKERSANTTI, KATSOKAA, ETTÄ NÄIN TAPAHTUU! TUVASSA JOKU MIES VOI ANTAA LEIKKAAMISAVUN. TÄÄLLÄ EI LEIKITÄ HIPPIÄ!!

Juuri ennen varuskunnan porttia korvien taakse kampaamasi hiukset ovat varusteiden kanssa kumarrellessa päässeet pörröttymään aavistuksen verran korvien päälle. Hippitukka on siitä kaukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti