maanantai 25. toukokuuta 2009

4. TUPAAN

Alikersantin kanssa etenette kellarin sisäovesta portaikkoon. Tämä on se, johon julkisivun ainoa ovirivi (3 ovea vierekkäin) johti puolivälissä taloa. Kasarmiarkkitehtuuri ei ole turhan monimutkaista.

Juoksette portaita kaksi kerrosta ylöspäin. Ympäristö vilisee silmissäsi, välikerroksessa on näköjään jokin päivystäjän pöytä kuin kerrospalvelijalla venäläisessä hotellissa. Portaikkoa ja poikkikäytävää, johon porrashuone kummassakin varsinaisessa asuinkerroksessa avautuu, voi verrata tuntemiesi koulujen vastaavanlaisiin.

Ylimmän kerroksen käytävän länsireunalla on tusinan rivistö ovia kuin koulussa luokkiin. Menette yhdestä sisään. Siellä on pieneen tilaan ahdettu 16 miehen vuoteet, neljä ja toiset neljä kerrossänkyä kahdella seinustalla.

Ovelle vastakkaisessa suunnassa eli ikkunan puoleisessa päässä on kummallakin sivulla rivi kaappeja. Ikkunan alle, kaappien väliin, mahtuu vielä pöytä ja kaksi pitkää penkkiä. Kunkin kerrossängyn jalkopäässä on kaksi jakkaraa.

Jokaisessa kaapissa ja sängyssä onkin täällä jo valmiiksi kirjoitettu nimilappu! Kaapit jakautuvat isoon alaosaan ja pieneen yläosaan korkealla. Sinne ylös laitetaan siviilikassi. Suljettu alakaapin ovi pönkittää samalla yläkaapinkin oven kiinni. Vain alakaappi lukitaan riippulukolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti