keskiviikko 27. toukokuuta 2009

10. RUOKAILU

Lopulta joukot marssitetaan 300 metriä kasarmilta kaakkoon ruokalarakennukseen, jonka edessä tehdään taas loputtomasti järjestäytymisiä ja ojennuksia. Nälkä kurnii ja sää on syysaamuna (10. lokakuuta) viileä ja raikas. Aliupseereilla on kullakin omat vuoronsa eri tehtävissä johtamassa järjestäytymistä joko sisällä ruokalassa tai ulkona.

"RYHMÄNJOHTAJAT PÖYTÄVALVOJIKSI!" joku huutaa.

Sitten marssitaan jononpätkinä sisään, jolloin lakki otetaan ovella pois päästä. Pöytiä täytetään järjestyksessä. Taaskin voi miettiä parasta mahdollista paikkaa, mutta sitä ei pysty itse valitsemaan. Jokaisella kerralla joutuu eri istumapaikalle ja sattumanvaraisesti kaikkiin eri asemiin.

Pöydän ääressä on odotusta ennen kuin voi ottaa tuolin alas telineestä pöydän alareunassa ja istuutua. Sitten seuraa vielä odotusta, että kaikki muutkin pöydät on täytetty. Vasta sen jälkeen kuulutetaan:

"RUOKAILU ALOITETAAN ERITTÄIN RAUHALLISESTI!"

Ruokailun päättyessä kerätään astiat pöydän päähän, jota lähimpinä istuvat alokkaat vievät ne likaisten astioiden kärryyn ja tyhjentävät myös pöydän keskellä olevan jäteastian.

Ohjatusti jälleen odotellaan, sitten noustaan ylös, laitetaan tuoli paikoilleen telineeseen, odotetaan, ja lopulta järjestyksessä, käskyn mukaan...

"POISTUTAAN POHJOISEEN VASEMMASTA OVESTA!"

Oven valinnassa olisi muutoin ollut neljä eri vaihtoehtoa...

Ulkona järjestäydytään taas jaoksittain ja marssitaan kasarmiin. Marssittaessa välimatkan edelliseen pitää olla ojennetun käsivarren mittainen.

"MIES, ONKO TEIDÄN KÄTENNE TÄMÄN MITTAINEN?" kysytään edelliseen nähden liian lähellä tai etäällä juoksevilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti